Krem oczyszczający do twarzy z Miodem Manuka

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: Brak
  • szt.
  • 87,00 zł
  • Niedostępny

Delikatny Krem Oczyszczający z Miodem Manuka MGO® posiada specjalnie opracowaną formułę aby delikatnie usuwać makijaż, zanieczyszczenia i nadmiar sebum, nie powodując tym samym wysuszania skóry.


Krem posiada odpowiednie dla skóry pH. Tym samym głęboko oczyszcza pory skóry i delikatnie usuwa marte komórki skóry pozo-stawiając ją czystą, świeżą i promienną. 
Olejek ze słodkich migdałów i olejek z awokado, które znajdują się w kremie są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych znanych z właściwości łagodzących, nawilża-jących i odżywczych, cennych dla suchej i wrażliwej cery.  Zawarty w Kremie Miód Manuka MGO® 250+ znany jest z właściwości wspie-rających odnowę komórek skóry.


Sposób użycia: nałóż odrobinę kremu na wilgotną skórę za pomocą płatka, lub palcami. Delikatnie wmasuj w skórę okrągłymi ruchami. Zmyj ciepłą wodą i osusz skórę. Zabieg powtarzaj codziennie, rano i wieczorem.

Delikatny Krem Oczyszczający z Miodem Manuka MGO® posiada specjalnie opracowaną formułę aby delikatnie usuwać makijaż, zanieczyszczenia i nadmiar sebum, nie powodując tym samym wysuszania skóry.


Krem posiada odpowiednie dla skóry pH. Tym samym głęboko oczyszcza pory skóry i delikatnie usuwa marte komórki skóry pozo-stawiając ją czystą, świeżą i promienną. 
Olejek ze słodkich migdałów i olejek z awokado, które znajdują się w kremie są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych znanych z właściwości łagodzących, nawilża-jących i odżywczych, cennych dla suchej i wrażliwej cery.  Zawarty w Kremie Miód Manuka MGO® 250+ znany jest z właściwości wspie-rających odnowę komórek skóry.


Sposób użycia: nałóż odrobinę kremu na wilgotną skórę za pomocą płatka, lub palcami. Delikatnie wmasuj w skórę okrągłymi ruchami. Zmyj ciepłą wodą i osusz skórę. Zabieg powtarzaj codziennie, rano i wieczorem.

INFORMACJE PODSTAWOWE

Skąd pochodzi Miód Manuka?

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium

Czym jest Miód Manuka?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunkówLeptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®?

MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO® oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO® (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). 


Miód Manuka MGO® 250+

Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg.