GranaProstan kaps. sok z granatu 2 szt

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Dr. Jacob's
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • 267,00 zł

Kapsułki GranaFerment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony przez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony ekstraktem z winogron i solami magnezu. Na jedno opakowanie GranaFerment zużyto ok. 50 najlepszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu.

 2 x 100 kapsułek celulozowych na 50-100 dni

suplement diety 

Produkt stworzony dla skutecznego wspomagania naczyń, serca i prostaty. Kapsułki GranaFerment zawierają przefermentowany, liofilizowany (suszony przez zamrażanie) miąższ owoców granatu wzbogacony ekstraktem z winogron i solami magnezu. Na jedno opakowanie GranaFerment zużyto ok. 50 najlepszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu.

Preparat ma wysokie stężenie bioaktywnych polifenoli, które są jednymi z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy. Dzięki dodatkowi ekstraktu z winogron korzystnie wpływa na stan serca i naczyń krwionośnych, co nie pozostaje bez znaczenia dla męskiej sprawności

Wysoka bioaktywność – tylko 2 kapsułki GranaFermentu zawierają tyle wysoce bioaktywnych antyutleniaczy co 1 butelka dobrego czerwonego wina lub 0,5 l zielonej herbaty. Opakowanie 100 kapsułek GranaFerment Dr. Jacob’s posiada moc przeciwutleniającą TEAC 225 mmol oraz zawiera 15 000 mg polifenoli. Cztery kapsułki posiadają moc przeciwutleniającą 9 mmol TEAC i zawiera 600mg polifenoli.

4 kapsułki (dawka dzienna) zawierają:

2,2 g przefermentowanego, liofilizowanego miąższu z owoców granatu, a w nim około 1 200 mg bioaktywnych polifenoli z granatu.

 

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia:

– 2 kapsułki

– przy zwiększonym zapotrzebowaniu: 4 kapsułki.

Spożywać przed lub 2 godziny po posiłku.

Nie łączyć z posiłkami białkowymi lub zawierającymi tłuszcze zwierzęce. 

 

Składniki:

ekstrakt z owocu granatu Punica granatum 83 % (ekstrakt z soku z granatu 84 %, ekstrakt z soku z granatu z maltodekstryną 16 % (przefermentowany, liofilizowany, stopień koncentracji 5-10/1)), hydroksypropylometyloceluloza (substancja do stosowania na powierzchnię), ekstrakt z winogrona Vitis vinifera L. (z całej rośliny, stopień koncentracji 6-12/1), koncentrat z ryżu (substancja przeciwzbrylająca). Kapsułki pochodzenia roślinnego.

 

GranaProstan

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.


Metoda żywej fermentacji

Dr. Jacob’s Medical od ponad dziesięciu lat bada właściwości owocu granatu. Jako
jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii rozpoczął badania
nad jego działaniem zdrowotnym. Przełomem okazało się odkrycie doktorów
medycyny K. O. Jacob’a i L. M. Jacob’a, którzy poddali sok z granatu żywej fermentacji
za pomocą bakterii probiotycznych. Odkrycie tej metody sprawiło, że produkty
z granatu znalazły nowe zastosowania a z ich dobroczynnych właściwości
mogło skorzystać znacznie szersze grono konsumentów.


Co daje metoda żywej fermentacji

– podnosi przyswajalność polifenoli praktycznie do 100 %, nawet u osób ze słabym
trawieniem,
– uwalnia z soku ogromną ilość bioaktywnych i łatwoprzyswajalnych polifenoli
(patrz wykres poniżej),
– bakterie prebiotyczne rozkładają cukry zawarte w soku, co czyni tak przygotowane
produkty bezpiecznymi dla cukrzyków,
– w połączeniu z metodą zagęszczania próżniowego i liofilizacji (suszenie przez
zamrażanie) powoduje, że produkty Dr. Jacob’s zachowują pełną bioaktywność,
stałą ilość i różnorodność polifenoli oraz jakość świeżych owoców!

10ml produktu GranaFerment to aż 300 mg antyutleniaczy.Ich ilość przewyższa ponad 25 razy zawartość polifenoli w świeżo wyciśniętymsoku z granatu i ponad 75 razy ilość polifenoli w dobrym czerwonym winie lub zielonej herbacie (Gil et al., 2000; Seeram et al., 2008).

10 ml napoju / ilość polifenoli:

zielona herbata / 5 mg
dobre czerwone wino / 5 mg
świeży sok z granatu / 20 mg

 

Długotrwała bioaktywność
Dzięki opatentowanej metodzie żywej fermentacji produkty z owoców granatu
Dr. Jacob’s zachowują bioaktywność niezwykle długo. Oto wyniki przykładowego
testu stabilności czasowej koncentratu z granatu wyprodukowanego 06.06.2008r.
i przechowywanego w temperaturze pokojowej:
Data badania 04.07.2008 27.590 mg/l Zawartość polifenoli**
23.04.2010 26.186 mg/l
*według metody Folin-Ciocalteu wyrażając wynik w przeliczeniu na kwas galusowy (GFL)

 

 

 

DLACZEGO WARTO WYBIERAĆ PRODUKTY DR JACOBS ?

 

Firma Dr. Jacob's założona została w 1997r. przez doktorów medycyny L.M. Jacoba i K.O. Jacoba jako firma rodzinna. Od początku kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej.

Dr. Jacob's Medical jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianiach, ze śladową ilością sodu, a bogatych w potas. Od dziewięciu lat, jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, bada właściwości zdrowotne owocu granatu i jest w pierwszej trójce najlepszych europejskich producentów preparatów z granatu.

Produkty Dr. Jacob's tworzone są z myślą o przyniesieniu korzyści zarówno luidziom jak i środowisku. Żaden z nich nie był testowany na zwierzętach. Wszystkie składniki użyte w preparatach Dr. Jacob's są pochodzenia roślinnego lub mineralnego. Jeżeli użyty składnik wytwarzany jest jedynie przez organizmy zwierząt, pozyskuje się go w sposób nie przynoszący im cierpienia (np. witamina D3 pochodzi z owczej wełny). Najwyższej jakości składniki naturalne oraz rygorystyczne normy zapewniają doskonałą jakość i wyjątkowy charakter produktów Dr. Jacob's.