Maseczka na twarz w płacie kolagenowa z kawiorem

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: KOSMETYKA NATURALNA
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • 9,95 zł

Maseczka na twarz w płacie kolagenowa z kawiorem i witaminami, odżywia, nawilża i regeneruje, w niskiej cenie. Duży wybór kosmetyków!

Maseczka na twarz w płacie kolagenowa z kawiorem regeneruje i odżywia!

Kolagenowa maska z naturalnymi wyciągami jest odświeżającą maseczką najnowszej generacji do pielęgnacji skóry.
Podstawowymi składnikami maski są olejki eteryczne oraz składniki naturalne zawierające witaminy, kolagen, naturalne czynniki nawilżające, które są od razu z łatwością wchłaniane przez skórę.

Działanie: unikalna formuła maski:

  • ułatwia wchłanianie składników odżywczych oraz wilgoci,
  • przyśpiesza metabolizm skóry,
  • usuwa zmęczenie,
  • przeciwdziała starzeniu,
  • rozjaśnia przebarwienia,
  • nawilża,
  • odżywia,
  • regeneruje.


Do wszystkich rodzajów cery. 

Opakowanie zawiera 1 szt maski.

Maseczka zapakowana jest w formie płata do nakładania. 
Wymiary opakowania: 15 x 12 cm.
Waga brutto to 33,7 g.
Objętość preparatu wynosi 30 ml.
Produkt przeznaczony jest do jednorazowego użytku.


Sposób użycia:

  1. Przed nałożeniem maseczki należy dokładnie oczyść i wysuszyć skórę twarzy.
  2. następnie wyjąć maskę z opakowania, nałożyć na twarz - Ma owalny kształt z dziurkami na oczy, usta, nos. Bez obawy, maskę można tak ułożyć, że pasuje do każdej twarzy. Jest spora i ma zapas materiału. Tam gdzie jest za luźno można zrobić zakładkę. Do nałożenia maski potrzebne jest lustro lub pomoc drugiej osoby.
  3. Po upływie 20-30 minut maskę należy zdjąć i wykonać codzienne zabiegi nawilżające.

Aby uzyskać najlepszy rezultat należy maskę używać codziennie.

Efekt zastosowania maski
Po jednorazowym użyciu daje się zauważyć, że maska powoduje:

  • podniesienie owalu twarzy,
  • wyrzeźbienie rys,
  • rozjaśnienie skóry (znikają plamki, skóra jest rozświetlona)
  • odmłodzenie skóry (jest wygładzona, jędrna i elastyczna)

Kolagen który jest w  masce - poprawia stan cery. Wywołuje on następujące efekty: 
• głęboko nawilża i ujędrnia skórę,
• spowalnia proces starzenia skóry,
• regeneruje skórę i wyraźne ją odmładza,
• wygładza zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych,
• powoduje rozjaśnienie i obkurczenie naczyń włosowatych,
• pielęgnuje skórę z trądzikiem młodzieńczym i różowatym, 
• pielęgnuje skórę skłonną do alergii,
• zmniejsza zmęczenie skóry.
Podsumowując - biologicznie czynny kompleks peptydowy wzmacnia strukturę skóry, przyspiesza metabolizm komórek, napina, rzeźbi kontury i nadaje twarzy owal.

Sładniki:
aqua, caviar essence, wit. E, plants colagen essence, carbopol 941, carbopol 940, hydroxyethyl cellulose, liquid germall plus, cremafor Co40, allantoina, propylene glycol, butyloene glycol, glicerine, friethanolamine, propyl p.-hydroxybenzonate, metyl p.-hydroxybenzonate, issouium EDTA, imidazolidinyl urea, fragrance.

Opis składników występujących w maseczce:

Ekstrakt z kawioru dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i aminokwasów pomaga w odbudowaniu bariery lipidowej naskórka i komórek. Wzmacnia skórę, a jednocześnie naturalnie stymulujące metabolizm komórkowy. W skład kawioru wchodzą substancje mające znaczny wpływ na wygląd i zdrowie skóry, m.in.:

  • witaminy A, D, E – ochrona przed wolnymi rodnikami, opóźnienie starzenia, białka odpowiedzialne za jędrność i elastyczność,
  • fosfolipidy -  nawilżają i wygładzają naskórek,
  • mikroelementy (Cynk, Jod, Magnez) – nawilżają i pobudzają do pracy komórki skóry.

Kolagen to białko proste, zbudowane wyłącznie z aminokwasów. Nazwę swoją wywodzi od dwóch greckich słów: colla – klej oraz genno - rodzić. Klejogenny - to słowo najlepiej oddaje funkcję kolagenu będącego białkiem spajającym elementy komórkowe. 
Niestety od około 25 roku życia organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się proces starzenia. 

Kolejnym składnikiem jest Tokoferol (ang. Tocopherol) – czyli witamina E. Jest to przeciwutleniacz, który zapobiega utlenianiu i jełczeniu kosmetyku oraz odżywia skórę.

Dalej czytamy, że maska zawiera Alkohol (ang. Alcohol), czyli to alkohol w czystej postaci. Jest on naturalnym konserwantem w produktach ekologicznych. Dodatkowo, usprawnia przenikanie składników aktywnych w głąb naskórka.

Kolejnym komponentem jest ekstrakt z grzyba Fuciformis Tremella (ang. Tremella Fuciformis Sporocoap Extract). W Polsce znany jest pod nazwą Trzęsak morszczynowaty. Jest grzybem uprawianym w Chinach co najmniej od XIX wieku. Ceniony za galaretowatą strukturę, jak i jej właściwości lecznicze. 

Carbomer Hydrocelullulose  to środek zagęszczający stosowany w kremach, balsamach i mleczkach.

Diazolidinyl mocznika (ang. Diazolidinyl Urea max concentrate) to przeciwbakteryjny środek konserwujący.

PEG-uwodorniony olej rycynowy 40 (ang. PEG-40 Hydrogenated Castor oil) to olej rycynowy (olej rącznikowy). Jest gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta, na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Zastosowanie w lecznictwie jako środek przeczyszczający, ale ma również inną ma bardzo pożyteczną właściwość. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów, tworzy doskonałą emulsję, prawie jakby rozpuszczał się w wodzie. Jest częstym składnikiem toników, kremów, żeli. 

Alantoina  (ang. Allantoin) – ma działanie kojące (ogranicza dyskomfort związany z suchością skóry). Jest to organiczny związek chemiczny, heterocykliczna pochodna mocznika, należąca do grupy ureidów. Ma postać białego proszku. Działanie fizjologiczne alantoiny polega na: przyśpieszaniu ziarninowania uszkodzonej tkanki i ułatwianiu procesów bliznowacenia, Stosowana jest w:
•    medycynie jako składnik maści i zasypek używanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry,
•    w kosmetyce – 0,2-procentowy roztwór ze względu na działanie kojące i łagodzące w preparatach przeciwtrądzikowych i do opalania oraz w płynach do kąpieli i dezodorantach.

Glikol propylenowy (ang. Propyle Glycol)  - silnie higroskopijny humektant, który tworzy na skórze wilgotny, nie wysychające film, zmniejszający TEWL (ang. transepidermal water loss - transepidermalną utratę wody przez naskórek). Jest doskonałym rozpuszczalnikiem wielu czynnych substancji. Zapobiega wyparowywaniu wody z fazy zewnętrznej, szczególnie przy emulsji O/W. W temperaturze pokojowej jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą, o słodkawym smaku i wysokiej lepkości. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle i medycynie. W odróżnieniu od glikolu etylenowego glikol propylenowy nie jest toksyczny.  Glikol propylenowy stosowany jest w farmacji jako rozczynnik, czyli płyn, który sam nie ma istotnego działania dla organizmu, ale w którym może zostać rozprowadzony składnik czynny leku. Dotyczy to przede wszystkim preparatów (leków), nie dających rozpuścić się w wodzie, ale dających się rozprowadzić we względnie neutralnym dla organizmu - glikolu propylenowym. W ten sposób glikol propylenowy może być stosowany tak w formie zastrzyku, preparatu doustnego, jak i kremu. W tym ostatnim przypadku jest nanoszony miejscowo na skórę

Glikol butylenowy (ang. Butylene Glycol)  należy do środków rozpuszczających. Jest dobrze tolerowany przez skórę. Zachowuje wilgoć (substancja wchodząca w skład naturalnego czynnika nawilżającego). Używany jest jako środek ekstrakcyjny dla roślin, do produkcji ekstraktów roślinnych. 

Triethanolamin - alkohol alifatyczny o wzorze sumarycznym N(CH2CH2OH)3. Dodawany do kremów, maści, śmietanek, mleczek, toników, detergentów. Na skórę działa nawilżająco, oczyszczająco, przeciwtrądzikowo, zmiękczająco, przeciwzaskórnikowo.
W kosmetologii jest uważana za substancję przeciwzaskórnikową i oczyszczającą. Zwiększa przepływ krwi przez naczynia skórne, poprawia ukrwienie skóry, przyśpiesza procesy odnowy i regeneracji skóry.

Ester kwasu p-hydroksybenzoesowego (ang. Propylparaben maximim concentrate) – to substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem). 

Metyloparaben (ang. Methylparaben conservator maximum) – jest środkiem konserwującym wytwarzanym naturalnie w wielu owocach (np.jagodach). Metyloparaben łatwo wchłania się z przewodu pokarmowego lub przez skórę. Jest hydroliziowany do kwasu p-hydroksybenzoesowego i szybko wydalany bez akumulacji w organizmie.

Dwusodowy EDTA (ang. Disodium EDTA) - regulator lepkości (podwyższa lub obniża lepkość kosmetyku). EDTA, czyli kwas etylenodwuaminoczterooctowy oraz jego sole są dodawane do leków i kosmetyków. Stabilizuje kosmetyki i leki, hamuje katalityczny wpływ jonów metali, zapobiegając rozkładowi substancji czynnych; nasila działanie konserwantów i przeciwutleniaczy. Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, dlatego ma zastosowanie również jako konserwant. Należy do przeciwutleniaczy kompleksujących (chelatujących) kationy metali, w tym ciężkich, w środowisku wodnym, co wpływa na spowolnienie procesów oksydacyjnych inicjowanych przez światło oraz śladowe ilości metali, np. żelaza.

Imidazolidinyl - konserwant o bardzo szerokim spektrum działania. Możemy go spotkać w produktach on nazwie "hipoalregiczny". 


Przed zastosowaniem produktu, należy zapoznać się z informacjami zawartymi na opakowaniu.