Tonik do twarzy z Miodem Manuka MGO® 250+ (80ml)

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: Brak
  • szt.
  • 86,00 zł
  • Niedostępny

Dzienna ekspozycja na czynniki zewnętrzne niszczy barierę ochronna naszej cery powodując utratę wody ze skóry. To sprawia, że cera staje się sucha, osłabiona, podatna na powstawanie zmarszczek, traci swoją elastyczność, a twarz wygląda na zmęczoną.


Delikatny tonik nie zwiera alkoholu! W jego składzie znajdziesz najlepsze naturalne składniki znane z właściwości odmładzających, łagodzących i nawilżających suchą skórę. Opracowana formuła pomaga w zachowaniu odpowiedniego poziomu pH skóry.


Sposób użycia: nanieś tonik na płatek kosmetyczny i przetrzyj oczyszczoną skórę twarzy. Dla optymalnego rezultatu nawilżenia użyj kremu z Miodem Manuka MGO®. Czynność powtarzaj każdego wieczoru.


7687967
profarma

Delikatny tonik z Miodem Manuka MGO® 250+ został opracowany aby oczyszczać, rewitalizować i utrzymywać odpowiedni balans cery. 
Dzienna ekspozycja na czynniki zewnętrzne niszczy barierę ochronna naszej cery powodując utratę wody ze skóry. To sprawia, że cera staje się sucha, osłabiona, podatna na powstawanie zmarszczek, traci swoją elastyczność, a twarz wygląda na zmęczoną.


Delikatny tonik nie zwiera alkoholu! W jego składzie znajdziesz najlepsze naturalne składniki znane z właściwości odmładzających, łagodzących i nawilżających suchą skórę. Opracowana formuła pomaga w zachowaniu odpowiedniego poziomu pH skóry.


Sposób użycia: nanieś tonik na płatek kosmetyczny i przetrzyj oczyszczoną skórę twarzy. Dla optymalnego rezultatu nawilżenia użyj kremu z Miodem Manuka MGO®. Czynność powtarzaj każdego wieczoru.

INFORMACJE PODSTAWOWE

Skąd pochodzi Miód Manuka?

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium

Czym jest Miód Manuka?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunkówLeptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®?

MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia  i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO® oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO® (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz). 


Miód Manuka MGO® 250+

Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg.