Kawa Chi-Cafe classic 400g nie zakwasza organizmu

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Dr. Jacob's
  • Dostępność: Jest
  • szt.
  • 87,00 zł

Kawa Chi-Cafe classic 400g nie zakwasza organizmu, szeroka oferta kaw nie zakwaszających organizmu już dostępna, zapraszamy!


Kawa probiotyczna Chi-Cafe classic

Kawa dla smakoszy – przyjemność i zdrowie

400g – ok. 67 porcji

 

Chi-Cafe to zdrowa kompozycja kawy, która wprawi Cię w dobry nastrój. 

W przeciwieństwie do zwykłej kawy nie zakwasza organizmu. 

Ma miły aromat, doskonale smakuje, jest łagodna dla żołądka i reguluje trawienie. 

Pobudza delikatnie lecz na dłużej.

 

 Każda porcja Chi-Cafe zawiera:

  •  błonnik rozpuszczalny z włókien akacji (72%) – substancja balastowa
  •   wysokiej jakości kawy rozpuszczalne arabika (16%) i robusta (4%)
  •  ekstrakt z guarany (owoc z Amazonii) pobudza i ułatwia koncentrację

 ekstrakty z cenionych w Azji grzybka reishi oraz żeń-szenia działają witalizująco

Każda filiżanka dostarcza 4g łagodnych substancji balastowych oraz probiotycznych, które są pokarmem dla dobrej flory jelitowej oraz podnoszą witalność organizmu i działają regulująco.  

Szczególnym składnikiem Chi-cafe jest rozpuszczalne włókno akacji, które jest naturalną, neutralną w smaku i dobrze tolerowaną substancją balastową. 

Każda porcja Chi-Cafe (6 g) zawiera aż 4 g tego probiotycznego błonnika.

Dodatek wyciągów z japońskiego grzybka reshi, żeńszenia i guarany nadają Chi-Cafe szczególny smak oraz aromat oraz sprzyjają witalności.

 

Kawa arabica 

znana jest ze swego niedoścignionego aromatu i wysokiej jakości.

Guarana 

jest bardzo ceniona przez ludy Amazonii. Nasiona tej rośliny mają właściwości polepszające pamięć oraz koncentrację, usuwają zmęczenie psychiczne i fizyczne.

Grzybek reshi (Ganoderma lucidum)

w Chinach zwany jest Ling chi, co oznacza „grzyb nieśmiertelności”. W medycynie chińskiej jest ceniony jako ważny środek witalizujący i wzmacniający.

Żeń-szeń 

uważany jest w Azji za eliksir życia. W dawnych czasach bywał droższy niż złoto.

 

 

Jak przygotować kawę chi cafe classic?

2 płaskie łyżeczki do herbaty (6 g) wsypać do filiżanki, zalać gorącą lecz nie wrzącą wodą (ok. 70°C).

Wedle uznania dodać mleka i cukru.

Wchłania się wolno i działa ok. 2 godz.

Dla polepszenia przemiany materii i pracy jelit, proponujemy po każdej Chi-cafe wypić jeszcze szklankę wody mineralnej.

 

jakie są składniki kawy chi cafe classic ?

Składniki: rozpuszczalny błonnik z akacji (69%), kawa arabica i robusta (23%), naturalne aromaty: ekstrakty z: guarany, grzybka reishi, żeń-szenia.

Produkt wegański. Nie zawiera glutenu, cukru i laktozy.

Jedna porcja (6g) zawiera ok. 72 mg naturalnej kofeiny.

Nie zaleca się spożywania przez dzieci. Nie należy przekraczać spożycia 400 mg kofeiny dziennie ze wszystkich źródeł (200 mg dla kobiet w ciąży oraz karmiących).

 

 

 

Jakie są przeciwwskazania do stosowania produktu?

Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik)  zróżnicowanej diety.

Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu.

 

Jak przechowywać produkt?

Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu. Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Gratis do produktu:
Przepisy: na ciepło, na zimno, słodkie rozkosze.


 

 

 

 



Firma Dr. Jacob's założona została w 1997r. przez doktorów medycyny L.M. Jacoba i K.O. Jacoba jako firma rodzinna. Od początku kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej.

Dr. Jacob's Medical jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianiach, ze śladową ilością sodu, a bogatych w potas. Od dziewięciu lat, jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, bada właściwości zdrowotne owocu granatu i jest w pierwszej trójce najlepszych europejskich producentów preparatów z granatu.

Produkty Dr. Jacob's tworzone są z myślą o przyniesieniu korzyści zarówno ludziom jak i środowisku. Żaden z nich nie był testowany na zwierzętach. Wszystkie składniki użyte w preparatach Dr. Jacob's są pochodzenia roślinnego lub mineralnego. Jeżeli użyty składnik wytwarzany jest jedynie przez organizmy zwierząt, pozyskuje się go w sposób nie przynoszący im cierpienia (np. witamina D3 pochodzi z owczej wełny). Najwyższej jakości składniki naturalne oraz rygorystyczne normy zapewniają doskonałą jakość i wyjątkowy charakter produktów Dr. Jacob's.