Sok z granatu przefermentowany GranaFerment

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Dr. Jacob's
  • Dostępność: Jest
    Czas realizacji: 24h
  • szt.
  • 140,50 zł

Sok z granatu przefermentowany GranaFerment to 100% koncentrat z granatu, zapraszamy na Zdrowapolka.pl

Nazwa :

GranaFerment

 

Dla kogo granaprostan, granaferment ?

 polecany dla układu krążenia, prostaty, zapobiega procesom starzenia się

komórek, dla ogólnego wzmocnienia organizmu. 20 ml Eliksiru zawiera ilość potasu

wspomagającą prawidłowe ciśnienie krwi.

 

Pojemność / masa netto:

500ml

 (1 butelka) wystarcza na 25 - 50dni

Suplement diety

 

1, Kilka słów o produkcie GranaFerment

Czysty koncentrat soku i miąższu z owoców granatu, częściowo poddanych żywej fermentacji za pomocą bakterii probiotycznych. Dzięki temu jest łagodny dla żołądka i łatwo-przyswajalny. Ma także przyjemny, owocowo-korzenny smak.

Na jedną butelkę tego wyjątkowego koncentratu, zwanego często napojem młodości, zużyto ok. 50 najlepszej jakości, świeżych, dojrzałych na słońcu owoców granatu. Metoda wytwarzania próżniowego i żywej fermentacji pozwalają zachować maksymalną ilość bioaktywnych i łatwo przyswajalnych polifenoli. Dlatego koncentrat ten zawiera wszystko co najlepsze w granacie, który już od starożytności zwany jest „owocem życia”.

 

Ponad 200 badań naukowych w ostatnich latach potwierdziło pozytywny wpływ owoców granatu na zdrowie

Wysoka bioaktywność – tylko jedna łyżeczka 10 ml GranaFermentu zawiera tyle wysoce bioaktywnych antyutleniaczy co 1 butelka dobrego czerwonego wina lub 0,5 l zielonej herbaty. Jedna butelka (500ml) GranaFerment Dr. Jacob’s posiada moc przeciwutleniającą TEAC 225 mmol oraz zawiera 15 000 mg polifenoli. 20ml ekstraktu posiada moc przeciwutleniającą 9 mmol TEAC i zawiera 600mg polifenoli

 

2, Jakie są składniki produktu GranaFerment?

koncentrat z soku i miąższu owoców granatu Punica granatum (95%, częściowo przefermentowany), koncentrat z owoców dzikiego bzu, mleczan potasu, naturalny aromat (ekstrakt waniliowy), stabilizator: pektyna cytrusowa, mieszanka przypraw (0,1 %).

Przed użyciem wstrząsnąć. 
Wyprodukowany i rozlewany w Niemczech.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.

 

3, Jak stosować produkt GranaFerment?

– 10 ml rozpuszczone w 200 ml soku lub wody

– przy zwiększonym zapotrzebowaniu: dwa razy 10 ml.

Spożywać rozcieńczony w szklance wody lub soku godzinę przed lub 2 godziny po posiłku.

 

 

4, Jak przechowywać produkt GranaFerment?

Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 7 tygodni. Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącający się osad jest naturalny. Poszczególne partie produktu mogą różnić się konsystencją i kolorem (zależnie od partii surowca), co nie ma wpływu na jakość i zawartość substancji aktywnych.

Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

 

5, Jakie są przeciwwskazania do stosowania produktu GranaFerment?

Nie łączyć z posiłkami białkowymi lub zawierającymi tłuszcze zwierzęce.

Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik)  zróżnicowanej diety.

Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.

 

 

Jaki jest skład granaferment ?

koncentrat z soku i miąższu owoców granatu Punica granatum (95%, częściowo przefermentowany), koncentrat z owoców dzikiego bzu, mleczan potasu, naturalny aromat (ekstrakt waniliowy), stabilizator: pektyna cytrusowa, mieszanka przypraw (0,1 %).

Przed użyciem wstrząsnąć. 
Wyprodukowany i rozlewany w Niemczech

 

Na czy polega Metoda żywej fermentacji ?
Dr. Jacob’s Medical od ponad dziesięciu lat bada właściwości owocu granatu. Jako
jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii rozpoczął badania
nad jego działaniem zdrowotnym. Przełomem okazało się odkrycie doktorów
medycyny K. O. Jacob’a i L. M. Jacob’a, którzy poddali sok z granatu żywej fermentacji
za pomocą bakterii probiotycznych. Odkrycie tej metody sprawiło, że produkty
z granatu znalazły nowe zastosowania a z ich dobroczynnych właściwości
mogło skorzystać znacznie szersze grono konsumentów.

Co daje metoda żywej fermentacji
– podnosi przyswajalność polifenoli praktycznie do 100 %, nawet u osób ze słabym
trawieniem,
– uwalnia z soku ogromną ilość bioaktywnych i łatwo-przyswajalnych polifenoli
(patrz wykres poniżej),
– bakterie prebiotyczne rozkładają cukry zawarte w soku, co czyni tak przygotowane
produkty bezpiecznymi dla cukrzyków,
– w połączeniu z metodą zagęszczania próżniowego i liofilizacji (suszenie przez
zamrażanie) powoduje, że produkty Dr. Jacob’s zachowują pełną bioaktywność,
stałą ilość i różnorodność polifenoli oraz jakość świeżych owoców!


10ml produktu GranaFerment to aż 300 mg antyutleniaczy.Ich ilość przewyższa ponad 25 razy zawartość polifenoli w świeżo wyciśniętymsoku z granatu i ponad 75 razy ilość polifenoli w dobrym czerwonym winie lub zielonej herbacie (Gil et al., 2000; Seeram et al., 2008).

10 ml napoju / ilość polifenoli:

zielona herbata / 5 mg
dobre czerwone wino / 5 mg
świeży sok z granatu / 20 mg

Długotrwała bioaktywność
Dzięki opatentowanej metodzie żywej fermentacji produkty z owoców granatu
Dr. Jacob’s zachowują bioaktywność niezwykle długo. Oto wyniki przykładowego
testu stabilności czasowej koncentratu z granatu wyprodukowanego 06.06.2008r.
i przechowywanego w temperaturze pokojowej:
Data badania 04.07.2008 27.590 mg/l Zawartość polifenoli**
23.04.2010 26.186 mg/l
*według metody Folin-Ciocalteu wyrażając wynik w przeliczeniu na kwas galusowy (GFL)

 

 

 




Firma Dr. Jacob's założona została w 1997r. przez doktorów medycyny L.M. Jacoba i K.O. Jacoba jako firma rodzinna. Od początku kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej.

Dr. Jacob's Medical jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianiach, ze śladową ilością sodu, a bogatych w potas. Od dziewięciu lat, jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, bada właściwości zdrowotne owocu granatu i jest w pierwszej trójce najlepszych europejskich producentów preparatów z granatu.

Produkty Dr. Jacob's tworzone są z myślą o przyniesieniu korzyści zarówno luidziom jak i środowisku. Żaden z nich nie był testowany na zwierzętach. Wszystkie składniki użyte w preparatach Dr. Jacob's są pochodzenia roślinnego lub mineralnego. Jeżeli użyty składnik wytwarzany jest jedynie przez organizmy zwierząt, pozyskuje się go w sposób nie przynoszący im cierpienia (np. witamina D3 pochodzi z owczej wełny). Najwyższej jakości składniki naturalne oraz rygorystyczne normy zapewniają doskonałą jakość i wyjątkowy charakter produktów Dr. Jacob's.